top of page

Skrivekurs: Fra idé til bok, 1, 2 og 3

Når du vil lære det som trengs for å skrive bok

Vår kurs-serie Fra idé til bok er skreddersydd de ulike stadiene i en skriveprosess. Alle tre kursene finnes både som fysisk kurs, live, digitalt kurs på Zoom, og som e-læringskurs (videoleksjoner og tekst). Du velger selv om du vil ta alle tre kursene i én form (fysisk eller digitalt), eller om du vil kombinere dem. Du kan ta e-læringskurset separat, eller bruke det til repetisjon. Bestiller du alle tre kursene samlet (fysisk / digitalt live), får du 500,- kroner i rabatt og gjennomfører hele kursrekken innen 12 mnd. Slik får du tilpasset opplegget framdriften i din egen skriveprosess. Bestill kursene samlet her.

Fra idé til bok 1
Vil du lære hvordan du kommer i gang med et bokprosjekt? Du har kanskje skrevet litt, eller hatt lyst til å skrive, men er nysgjerrig på hvordan du tar skrivingen ett skritt videre. I dette skrivekurset går vi gjennom de viktige valgene og avgrensningene du må ta i startfasen av et bokprosjekt. Du lærer om ulike sjangere og målgrupper, og får praktiske skriveøvelser som hjelper deg til å ta de første skrittene mot din egen bok.

Fra idé til bok 2
Har du holdt på med skriving en stund, men opplever at du har mistet retning og framdrift? “Drukner” du i teksten og mangler oversikt over manuset? Har du begynt å tvile på hele prosjektet? På dette kurset lærer du om skriveprosessens ulike stadier, om hvordan du kan redigere egen tekst. Du får påfyll av skrive-selvtillit og et friskt blikk på egen tekst. 

Datoer:

Fra idé til bok 3
Vil du ha hjelp til å bli ferdig med boka? Er du usikker på hvor mye arbeid som gjenstår før du kan sende fra deg manus til videre produksjon og utgivelse? På dette kurset lærer du hvordan du lukker og avslutter skriveprosessen. Du får teknikker for å vurdere ulike typer leserrespons, og får en sjekkliste som er nyttig når ideen endelig skal bli bok og møte leseren. 

Datoer:

Obs: Bestiller du alle tre kursene samtidig, får du 500,- kr. i rabatt. Du velger selv om du vil delta fysisk eller digitalt, og kan kombinere slik du vil. Bestiller du denne før 15. juli 2024 får du også med e-læringskurs til alle kursene på kjøpet (verdi 995,- pr. kurs) 


 

Transparent Logo.png

Les om skrivekurset "Fra idé til bok" hos Kolofon forlag:

Screenshot 2023-06.-19. at 20.02.41.png

Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere:

“Bra med tips og innspill i prosessen”

“Bra kursleder. Inspirerende å høre andre på kurset”

“Syntes alt var bra. Har ikke vært med på noe sånt før og det gav inspirasjon til å fortsette å skrive”

“Tydelig framstilling - satte ord på problemstillinger som var gjenkjennelige.”

“Oversiktlig, lærerikt og engasjerende”

“Konkrete innspill. Nyttig for å komme i gang. Bra presentasjon.”

“Inspirerende - ledig ledet. God formidlingsevne - gode eksempler”

“Det som var svært bra med dette skrivekurset, var at det vart framført i ei oversiktleg, roleg og forståeleg form. Kontakten mellom forelesar og kursdeltakarane vart skapt gjennom forelesaren sin lune og avslappande tone. I tillegg var «overheadframsyninga» klar og informasjonsfull og gav full oversikt over viktige moment i ein skriveprosess!”

“Skrivekurset var bra på alle måtar!”

“Det var fint tempo. Klare eksempler med utdypning”.

“At det var ‘live’”

“Alt var bra”

“Tydelig kursleder. Innblikk i deltakernes prosjekter (mangfold)”

“Praktisk og konkret”

“Hele gjennomgangen”

“Blanding av ‘gruppeoppgaver’ og leksjon”

“Mye matnyttig. Fint at det ikke var større gruppe. Interessant å høre andres meninger / temaer. Godt foredrag”

“Struktur for prosjektet”

“Det var bra at det ikke var mange og lange øvinger! God orientering om avgrensning av skriveprosjektet på flere områder”

“Fikk bedre selvtillit til videre bokprosess. Dyktig foredrags/kursleder, lett å forstå”

“Kurset var morsomt og inspirerende. Jeg gruet meg litt til øvelsene, men det var unødvendig. Jeg likte at det var små, korte øvelser. Fin gjennomgang av prosessene”.

bottom of page