top of page

22 år med tekstrespons

Oppdatert: 14. mar.

Manushjelp.no (Manushjelp AS), navnet er relativt nytt, men bygger på 22 års sammenhengende drift. Her kan du lese litt av historikken.


I 2002 var jeg initiativtager til å starte tekstkonsulent-firma sammen med andre litteraturvitenskap-studenter på Blindern. Forretningsideen tok utgangspunkt i at siden de fleste som sender inn manus til forlag blir refusert, ville det kanskje være marked for å selge pedagogiske konsulentuttalelser? Universitas syntes dette var så spennende at de laget sak om det.


Det var nyskapende, og vi fikk til og med etablererstipend fra Innovasjon Norge og plass i inkubatoren Akademikerbedriften, hvor de første skrivekursene ble holdt i 2004. En funfact er at vi begynte å bruke ordet 'manusutvikling" om arbeid med bokmanus, som på den tiden bare ble brukt om filmmanus. Det spredte seg fort.


Det var en bratt læringskurve, og jeg leste i en bok om merkevarebygging på Internett at en god merkevare er på maks fem bokstaver og inneholder flest mulig vokaler. Men da hadde jeg allerede brukt 1000 kroner på domenet norgeslitteraturskole.no, og valgte å beholde det, og dette tunge firmanavnet skulle bli hengende ved oss i mange år...I 2012 var Norges litteraturskole blitt til Eratu - litteraturskolen. (Eratu er midten av ordet littEratur og i tråd med tidens merkevaretrend: fem bokstaver og mange vokaler). Vi flyttet litt rundt, et par år på Egertorget, og så i kontorfellesskap i Torggata 17.


Én ting hadde jeg lært om media gjennom årene, og det er at når en journalist ringer og spør om det er flere som går på skrivekurs nå enn før, må man svare 'ja', for da er det en tendens, en trend, og noe man kan skrive artikler om. Om det ikke var en "folkebevegelse", var det i løpet av disse årene at skrivekurs ble noe "alle" kunne gå på. 10 år tidligere hadde det vært noe mer eksklusivt over det. I vår tid er det jo en selvfølge at det finnes et spekter av skrivekurs, noe for enhver smak. Og det er jo bra. Uansett gøy å finne igjen dette 11 år gamle avisutklippet fra Klassekampen i det vi går inn i 2024 med nye planer og ideer og splitter nye skrivekurs, tilpasset vår egen tid.


16 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page